Ligging en klimaat Curaçao
U moet er bijna een halve dag vliegen voor over hebben, maar met een last minute Curaçao heeft u dan ook echt wat! Het eiland Curaçao behoort tot de Benedenwindse Eilanden. Dat is een eilandengroep die dichtbij de kust van Venezuela ligt. Ook de eilanden Aruba en Bonaire horen bij deze Benedenwindse Eilanden. Curaçao ligt 70 kilometer uit de kust van Venezuela. Hoewel het dus tegen het Zuid-Amerikaanse continent aan ligt, wordt het nog gerekend tot de Caraïben. Op Curaçao is het altijd tegen de 30 graden, 27,5 om precies te zijn.
De gemiddelde temperatuur van een dag verschilt door het hele jaar maar zo’n 3 graden. Regen valt er vrijwel niet in de maanden februari tot en met juni, al zijn oktober, november en december normaal gesproken de natste maanden op het eiland. Zon is echter vrijwel altijd een zekerheid met een goedkope last minute Curaçao, vandaar dat het een zeer populaire bestemming voor een zonvakantie is.
Last minute aanbiedingen Curaçao
Zoetry Curacao Resort & Spa
9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij Zoetry Curacao Resort & Spa
Sunscape Curacao Resort & Spa
9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij Sunscape Curacao Resort & Spa
Renaissance Wind Creek Curacao Resort
9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij Renaissance Wind Creek Curacao Resort
Beleef Curacao
9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij Beleef Curacao
TIME TO SMILE Chogogo Dive & Beach Resort Curacao
9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij TIME TO SMILE Chogogo Dive & Beach Resort Curacao
Curacao Marriott Beach Resort
9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij Curacao Marriott Beach Resort
Merakii Seaview Escape Curacao
9-daagse Zonvakantie naar Curacao bij Merakii Seaview Escape Curacao
Dreams Curacao Resort & Spa
9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij Dreams Curacao Resort & Spa
Kontiki Beach Resort Curacao
9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij Kontiki Beach Resort Curacao
Blue Bay Curacao Golf & Beach Resort
9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij Blue Bay Curacao Golf & Beach Resort
Stranden en baaien
Tijdens uw last minute vakantie naar Curaçao kunt u 38 stranden vinden. De witte zandstranden zijn op zondag wat drukker omdat de lokale bevolking dan geniet van hun vrije dag, maar ook dan is er voor eenieder ruimte genoeg.
Het wordt afgeraden om aan de noordkust te gaan zwemmen in verband met de ruwere zee. De zuidkust biedt echter voor jong en oud genoeg vertier, met rustige baaitjes en grote open stranden. Bekende stranden en baaien zijn Mambo Beach, de Jan Thiel Baai, De Grote en Kleine Knip en Blauwbaai.
Activiteiten en bezienswaardigheden
Curaçao kent 2 golfresorts, van respectievelijk 18 en 9 holes, waar de golfer absoluut van zal genieten. Vooral met duiken en snorkelen zijn er talloze mogelijkheden op Curaçao, dat vele koraalriffen kent. Ook kunt u op bepaalde plekken schildpadden of verschillende vissoorten vinden in de baaitjes. Ook de gevorderde windsurfer kan zijn ei kwijt op het eiland. Ook kunt u safaritochten maken met jeeps, quads en kano’s.
Excursies worden er ook in allerlei soorten en maten aangeboden, maar een losse wandeltocht door Willemstad, de dorpjes of de wilde natuur is zeer aan te raden. De vuurtoren biedt in zijn woeste omgeving ook een mooi uitstapje. Ook de “drijvende markt” van Venezolaanse handelaren in Willemstad is een niet te vergeten ervaring. Een last minute Curaçao is een vakantie om nooit te vergeten!
Uitgaan op Curaçao
In ieder stadje en op ieder strand vindt u wel verscheidene strandtenten, barretjes en andere feestgelegenheden. De discotheken en kroegen zullen een paar straten vanaf het strand gevonden kunnen worden. Voor de echte feestbeesten zijn Mambo Beach en Wet and Wild bij het Seaquarium locaties die absoluut bezocht moeten worden, evenals het stadje Salina dat vele uitgaansgelegenheden te bieden heeft. Maar ook een gezellig strandtentje aan bijvoorbeeld een van de strandjes in Jan Thiel kan genoeg vermaak bieden voor een lange avond of nacht. Van cocktailzaakjes tot regelrechte strandbarren, van discotheken tot de maandelijkse Full Moon festivals, op Curaçao kunt u uitgaansvermaak op allerlei verschillende manieren vinden.
Klein Curaçao
Er worden uitstapjes per boot aangeboden naar het eilandje Klein Curaçao. Dit onbewoonde eiland biedt een heerlijk rustig dagje weg, maar ook tal van bezienswaardigheden. Naast een vuurtoren vindt u er vele scheepswrakken, en een prachtige wereld aan flora en fauna. Zo bent u verzekerd van het zien of zelfs zwemmen met schildpadden, en kunt u met wat geluk zelfs met dolfijnen of manta’s zwemmen. De koraalriffen en grote scholen vissen zijn sowieso een onvergetelijke ervaring om tussen te zwemmen. Als het in uw schema past is een dagje naar Klein Curaçao dé activiteit om te doen als u op Curaçao op vakantie bent bent. Vermaak voor jong en oud is verzekerd, en u kunt ook gewoon aan een heerlijk rustig strand gewoon uw stranddagje houden tijdens uw vakantie Curaçao.
Historie
De Spanjaarden waren de eersten die Curaçao ontdekten. Dit gebeurde in het jaar 1499. Zij namen het eiland over van de lokale Indianen die er sinds ongeveer 450 woonden. Na 15 jaar werden er naar verluid zo’n 2000 Indianen afgevoerd om als slaven op de Spaanse plantages te gaan werken, maar pas in 1527 werd Curaçao een bewoonde vestigingsplaats. Dit heeft alles te maken met het feit dat er geen rijkdommen en grondstoffen aanwezig waren en de Spanjaarden het eiland eerst dus afdeden als een waardeloos eilandje. De Spanjaarden probeerden vervolgens flora en fauna vanuit Europa op Curaçao te krijgen, waarbij de resultaten wisselend bleken. Uiteindelijk verminderde het aantal Spanjaarden steeds meer, en groeide de Indianenbevolking weer, totdat Nederland het eiland in 1634 overnam. De West Indische Compagnie kon vanuit Curaçao een goede vestiging maken en op termijn werd het eiland een handelsplaats van slaven. Uiteindelijk werd Curaçao een vrijhaven, en werd het eiland een van de meest welvarende in de omgeving, die de Europese concurrenten van Nederland behoorlijk dwarsboomde.
In 1791 ging uiteindelijk de West Indische Compagnie failliet, en kwamen de slaven niet veel later in opstand, maar werd dit neergeslagen. Aan het begin van de 19e eeuw was Engeland tweemaal kortstondig de eigenaar van het eiland, maar nadat Napoleon in 1816 werd verslagen was Curaçao weer in Nederlandse handen. In 1863 werd op Curaçao de slavernij afgeschaft, wat de tot dan toe opnieuw bloeiende economie weer hard raakte. In 1914 floreerde de economie weer op, doordat Shell er een olieraffinaderij bouwde om de in Venezuela gewonnen olie te verwerken. In 1954 kregen de eilanden van de Antillen politieke autonomie binnen het Nederlands Koninkrijk, maar bleek dit niet goed te werken, met vele opstanden tot gevolg. Uiteindelijk werd Curaçao in oktober 2010 een zelfstandig land binnen het Nederlands Koninkrijk.
Meer informatie over Curaçao: